Strube veredelt al meer dan 100 jaar zaaigranen

 

Stabiliteit in opbrengst en in ziekteresistentie.

De Strube zaaigranen staan bekend voor hun zeer hoog opbrengstpotentieel en voor de stabiliteit van opbrengst en ziekteresistentie tegen blad- en aarziekten.

andreas jacobi strube

Andreas Jacobi, veredelaar bij Strube:

"Een goed ingebouwde ziekteresistentie is voor ons één van de meest essentiële componenten die zorgt voor een stabiele opbrengst over de jaren heen. Ons alternatief tarwe-veredelingsprogramma zorgt er ook voor dat we rassen kunnen aanbieden met een zeer grote flexibiliteit qua zaaidatum. Van oktober tot eind april, er is altijd wel een geschikt Strube ras".

FAUSTUS
Stabiel en zeer performant en dit al 4 jaar lang !.
Vroeg wintertarwe ras ingeschreven in België in 2014. Hoog opbrengstpotentieel, uitstekende resistentie tegen gele roest, septoria en aarziekten. De opbrengststabiliteit en de resistentie tegen blad- en aarziekten maken van FAUSTUS een vaste waarde over de jaren heen.
ALBERT

Halfvroeg wintertarwe ras opgenomen in 2016 op de Belgische rassenlijst.
Hoog opbrengstpotentieel en zeer goed hectolitergewicht.
Zeer mooi gewas dankzij de combinatie van een goede legervastheid met een goede ziekteresistentie vooral voor gele roest, septoria en fusarium.
PORTHUS       

Vroeg wintertarwe ras, opgenomen op de Belgische rassenlijst in 2017. Extreem hoog opbrengstpotentieel, legervast en bladgezond, met zeer goede resistentie tegen aarziekten. Tarwe ras met hoge stabiele topprestaties.
MOSCHUS       
Nieuwkomer van het jaar
Halfvroege Duitse E-tarwe die voor hectolitergewicht, eiwit en Zeleny de hoogste scores behaalde tijdens inschrijving. Daarnaast heeft het een zeer goede resistentie tegen blad- en aarziekten, en kan het gezaaid worden na tarwe en na maïs.

Faustus, Albert en Porthus worden in Vlaanderen via AVEVE verdeeld.

Moschus wordt verdeeld via Jorion-Philip Seeds

 

research granen

 

 

logo strube

 

 

granen